Johanna & Johan

20 juli 2024


Johanna är en riktigt skön böna, henne lärde jag känna då hon letade efter någon att anställa till sin episka butik och webbshop Cirkusfabriken. Jobbet var prick allt jag önskade mig och det fick mig att lova min man att jag aldrig någonsin mer skulle vara sur om Johanna mot all förmodan skulle ge mig jobbet. Jag fick jobbet (tyvärr så skulle det visa sig att det är stört omöjligt att lova något sådant som att aldrig bli sur). Det har gått några år sedan dess och idag jobbar vi ofrivilligt inte tillsammans längre. MEN så glad jag blev när jag fick frågan att fota hennes och Johans bröllop.


Johanna & Johan hade valt Ormastorps loge i Vallåkra till både vigsel och bröllopsfest. Jag hade aldrig varit där men redan när jag närmade mig visste jag att det här var bra. Vägen dit kantades av vackra fält och landskap, den lilla gården ligger avsides med böljande gyllene fält runt omkring sig. Den 20 juli 2024 var det riktigt varmt, inte ett endaste moln syntes på himlen. Vigseln skulle hållas utomhus på grusplanen mellan byggnaderna. Denna dag stekte solen just här men som tur är ligger det en vacker grönskande trädgård bredvid boningshuset på gården. Här hade nu förberetts för en vigsel i det gröna och vackra vimplar i ljusa toner dansade i vinden fram till vigselplatsen. Detta var det första man såg när man kom fram, helt underbart.


Brudparets yngste son August var skönaste pricken på stället, fylld av förundran vandrade han sig egen väg genom festligheterna. Inspekterade dekorationerna och njöt av allt det vackra.

ORMASTORPS LOGE

eN LJUVLIG PLATS ATT FIRA BRÖLLOP

Ormastorps loge är verkligen festlokalen för ditt bröllop. Stora ytor där många gäster får plats, vackert ljusinsläpp med blickfång ut över åkrarna. Väl planerat för festligheter. Johanna & Johan hade gjort ett fantastiskt jobb med att sätta sin stil på festen med vilda blommor och tema på varje bord.

Gästerna samlades på gårdsplanen för mingel medan vi fotograferade porträtt bakom festlokalen. Det var inte mycket skugga denna dagen så vi gladde oss åt skuggan från husen. Gästerna fick roa sig med champagne och egen fotografering med polaroidkamera.

Brudbuketten

Till detta bröllop hade jag fått äran att även binda brudens bukett. En stor och underbar uppgift att skapa en vild bukett från min trädgård. Buketten bestod alltså enbart av närodlade blommor så som rosenskära, dahlia, praktvädd, blodtopp, kaprifol, zinnia och vidhallonkvistar. Som pricken över i hade Johannas fina vän Sandra gett henne ett smycke att fästa på buketten, med en bild på Johannas pappa. Otroligt fin detalj.

Vigsel


En så fin vigsel ägde rum under äppelträden. Johanna & Johan gick in med var sin son. Få ögon var torra. Men alla fick snart stora leenden på läpparna när parets ringar hela plötsligt saknades, sönerna fick snabbt uppgiften att leta efter dem. Så rolig detalj i vigseln och otroligt gulligt när de sedan hittades och gavs till brudparet. Efter en vacker cermoni vandrade brudparet ut till "två bruna ögon" och allas ögon blev återigen tårfyllda.

Mingel


Efter vigseln blev det dags för mingel. Vilken dag, strålande sol och glada vackra människor. Jag lämnade bröllopet precis innan middagen och åkte därifrån med ett riktigt stort leende på läpparna. Vilket bröllop, vilken stämning och vilken plats Ormastorp är.